Covid-19 PCR-test (tijdelijk niet beschikbaar)

Wil je weten of je besmet bent met het coronavirus (Covid-19)? Of ga je op reis en heb je een Non-Covid verklaring nodig? Bestel dan snel online je PCR-test en maak een afspraak.

Directlab Online heeft voor Covid-19-PCR-testen meer dan 70 locaties door heel Nederland in samenwerking met Lead Healthcare. Tijdens het bestelproces bepaal je heel gemakkelijk zelf waar en wanneer je getest wilt worden.

Door bij Directlab Online te bestellen weet je dat je een betrouwbare corona-test doet. Ons laboratorium is geaccrediteerd door het RIVM.

Wij hebben geen wachttijden, je bestelt je test gewoon online. Je ontvangt je uitslag binnen 24-48 uur, zodat je met een gerust hart op reis gaat.

De uitslag is ook te gebruiken als Non-Covid verklaring, ook wel bekend als reisverklaring, als je op vakantie gaat naar het buitenland.

man vrouw
medisch
Aantal parameters
1
Monster genomen
neus en keel
Werkdagen tot uitslag
1-2
€ 99,00

WIJ TESTEN OP:

Bij een PCR-test wordt bekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het Covid-19 virus in de neus- of keelholte zit. Als dat wordt aangetoond is je uitslag positief en heb je een corona-infectie.

Alle parameters
  • Covid-19 (RNA)
Directlabonline

TEST PARAMETERS

Covid-19
Bij een PCR-test wordt bekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het Covid-19 virus in de neus- of keelholte zit.

BETROUWBAARHEID

Directlab Online is een initiatief van Unilabs en alle analyses vinden plaats in onze eigen laboratoria, die ISO geaccrediteerd zijn en geaccrediteerd door het RIVM. Ze voldoen aan alle kwaliteitseisen. Onze specialisten beoordelen de testresultaten. De testen van Directlab Online zijn dus zeer betrouwbaar.

INHOUD VAN HET TESTPAKKET

Je krijgt voor deze corona-test geen pakketje thuis gestuurd. Het uitstrijkje uit je neus en keel gebeurt op een van de afnamelocaties van Lead Healthcare. Daar zijn alle materialen aanwezig.

Bij de afname kunnen gemakkelijk kleine druppeltjes speeksel in de lucht vrijkomen. Daarom draagt de verpleegkundige altijd beschermende hulpmiddelen.


INSTRUCTIES

Wij doen het uitstrijkje uit je neus en keel met een wattenstaafje op een van onze afnamelocaties. Daar zijn alle materialen aanwezig. Je hoeft zelf niets voor te bereiden. De PCR-test wordt vervolgens uitgevoerd op het laboratorium.

DE UITSLAG

Ben je voor 12:00 getest dan ontvang je dezelfde dag de uitslag. In de orderbevestiging vind je meer informatie over het beveiligde portaal waar je de uitslag kunt vinden.

In zeer zeldzame gevallen kan het iets langer duren voordat de uitslag bekend is. Wij adviseren om de test zo vroeg mogelijk in te plannen. Hou hierbij rekening met de eisen van de vliegmaatschappij en het land van bestemming.

De uitslag van de Covid-19 PCR-test is bruikbaar als verklaring dat je geen corona infectie hebt. Op deze verklaring staan je persoonsgegevens, de datum van de test en de test uitslag. De uitslag van de test wordt zowel in het Nederlands als in het Engels getoond.

Door deze corona-test te bestellen, geef je er toestemming voor dat wij een positieve uitslag mogen melden aan de GGD. De GGD neemt dan contact met je op voor bron- en contactonderzoek. Om die reden ben je ook verplicht je telefoonnummer op te geven tijdens het bestelproces.

Disclaimer
Directlab Online spant zich er voor in dat er uitslag is binnen de aangegeven tijdsduur. Ondanks deze zorg en aandacht, moeten wij u er op wijzen dat, zoals in alle laboratoria, er altijd een kleine kans bestaat dat er geen uitslag is binnen de aangegeven tijdsduur. Dit kan onder meer ontstaan door onvoorziene factoren in het monster of een tijdelijk disfunctioneren van de apparatuur waar Directlab Online geen controle op heeft. Directlab Online en haar laboratorium aanvaarden in die gevallen geen aansprakelijkheid voor geleden schade waaronder, maar niet beperkt tot, het niet kunnen boarden van een vliegtuig, het niet kunnen deelnemen aan een reis, etc. Om uw risico te beperken adviseren wij u de test zo vroeg mogelijk in te plannen zodat tijdig opnieuw getest kan worden.

Directlabonline