; COVID-19 PCR test - Directlab Online

Covid-19 PCR-test

Wil je weten of je besmet bent met het coronavirus (Covid-19)? Of ga je op reis en heb je een Non-Covid verklaring nodig? Bestel dan snel online je PCR-test en maak een afspraak.

Door bij ons te bestellen weet je dat je een betrouwbare test doet. Ons laboratorium is geaccrediteerd door het RIVM.

Wij hebben geen wachttijden, je besteld je test gewoon online. Binnen 24-48 uur je uitslag in ons beveiligde Uitslagenportaal in Nederlands en Engels.

De uitslag is ook beschikbaar als downloadable pdf en te gebruiken als Non-Covid verklaring als je op reis gaat.

man vrouw
medisch
Aantal parameters
1
Monster genomen
neus en keel
Werkdagen tot uitslag
1-2
€ 99,00

WIJ TESTEN OP:

Bij een PCR-test wordt bekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het Covid-19 virus in de neus- of keelholte zit. Als dat wordt aangetoond is je uitslag positief en heb je een corona-infectie.

Alle parameters
  • Covid-19 (RNA)
Directlabonline

TEST PARAMETERS

Covid-19
Bij een PCR-test wordt bekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het Covid-19 virus in de neus- of keelholte zit.

BETROUWBAARHEID

Directlab Online is een initiatief van Unilabs en alle analyses vinden plaats in onze eigen laboratoria, die ISO geaccrediteerd zijn en geaccrediteerd door het RIVM. Ze voldoen aan alle kwaliteitseisen. Onze specialisten beoordelen de testresultaten. De testen van Directlab Online zijn dus zeer betrouwbaar.

INHOUD VAN HET TESTPAKKET

Je krijgt voor deze corona-test geen pakketje thuis gestuurd. Wij doen het uitstrijkje uit je neus en keel op een van onze afnamelocaties. Daar zijn alle materialen aanwezig.

Wel moet je voor de PCR-test een afspraak maken op een van onze locaties. Voor het maken van de afspraak neem je contact op met ons speciale Corona Call center. Het telefoonnummer van het Corona Callcenter ontvang je in de orderbevestigingsemail na het plaatsen van je bestelling.

INSTRUCTIES

Wij doen het uitstrijkje uit je neus en keel met een wattenstaafje op een van onze afnamelocaties. Daar zijn alle materialen aanwezig. Je hoeft zelf niets voor te bereiden. De PCR-test wordt vervolgens uitgevoerd op het laboratorium.

Bij de afname kunnen gemakkelijk kleine druppeltjes speeksel in de lucht vrijkomen. Daarom draagt de verpleegkundige altijd beschermende hulpmiddelen.

DE UITSLAG

Na de uitvoer van de test op het laboratorium zorgen we dat de uitslag na 24 – 48 uur beschikbaar is in het Uitslagenportaal van Directlab Online.

In zeer zeldzame gevallen kan het iets langer duren voordat de uitslag bekend is. Wij adviseren om de test zo vroeg mogelijk in te plannen. Hou hierbij rekening met de eisen van de vliegmaatschappij en het land van bestemming.

De uitslag van de Covid-19 PCR-test is als PDF te downloaden en daarmee bruikbaar als verklaring dat je geen corona infectie hebt. Op deze verklaring staat de naam van Directlab, jouw naam, geboortedatum, BSN, datum van de test en de test uitslag. De uitslag van de test wordt zowel in het Nederlands als in het Engels getoond.

Om de veiligheid van je uitslag te garanderen, log je in met je DigiD en sms verificatie. Heb je geen DigiD? Dan kan je dat hier aanvragen. Als je geen sms verificatie hebt, dan kan je hier je telefoonnummer koppelen aan je DigiD. Houd er rekening mee dat dit ongeveer 5 dagen kost. Vraag ook een sms verificatie dus direct aan als je een Directlab test koopt.

Door deze corona-test te bestellen, geef je er toestemming voor dat wij een positieve uitslag mogen melden aan de GGD. De GGD neemt dan contact met je op voor bron- en contactonderzoek. Om die reden ben je ook verplicht je telefoonnummer op te geven tijdens het bestelproces.

Disclaimer
Directlab Online spant zich er voor in dat er uitslag is binnen de aangegeven tijdsduur. Ondanks deze zorg en aandacht, moeten wij u er op wijzen dat, zoals in alle laboratoria, er altijd een kleine kans bestaat dat er geen uitslag is binnen de aangegeven tijdsduur. Dit kan onder meer ontstaan door onvoorziene factoren in het monster of een tijdelijk disfunctioneren van de apparatuur waar Directlab Online geen controle op heeft. Directlab Online en haar laboratorium aanvaarden in die gevallen geen aansprakelijkheid voor geleden schade waaronder, maar niet beperkt tot, het niet kunnen boarden van een vliegtuig, het niet kunnen deelnemen aan een reis, etc. Om uw risico te beperken adviseren wij u de test zo vroeg mogelijk in te plannen zodat tijdig opnieuw getest kan worden.

Directlabonline