Veelgestelde vragen over het Corona-virus - Directlab Online

Veelgestelde vragen over Covid-19 testen

Over de corona test

Om te weten of er nog plek is om je te laten testen, bel je op werkdagen van 09.00-17.00 uur met ons speciale Corona Callcenter: telefoon 030-200 64 34.

Let op: een afspraak kan alleen ingepland worden nadat een bestelling online is geplaatst. Reserveren is niet mogelijk.

  • Betrouwbare PCR test bij een RIVM geaccrediteerd laboratorium
  • Geen wachttijd: een corona test bij Saltro bestel je online
  • Heldere uitslag met uitleg: je ontvangt binnen 24-48 uur je uitslag in ons beveiligde Uitslagenportaal
  • Uitslag in 2 talen: de uitslag wordt gegeven in het Nederlands en in het Engels.
  • Non-Covid-Verklaring: de uitslag is ook beschikbaar in een downloadable pdf, dus te gebruiken als je op reis gaat. Houdt hierbij zelf rekening met de vereisten van de luchtvaartmaatschappij en het land van bestemming.

Je kunt bij ons een Covid-19 PCR test doen. Deze test bepaald of je nu het corona-virus hebt.

Met een wattenstaaf wordt een uitstrijkje genomen uit de neus en keel. Vervolgens wordt het afnamemateriaal van het uitstrijkje geanalyseerd in ons laboratorium en kunnen we bepalen of je Covid-19 hebt.

De antistoffentest is bedoeld om te bepalen of u in het verleden corona gehad heeft. Op dit moment bieden wij nog geen antistoffentest voor corona aan.

Ja. De afname van het uitstrijkje wordt gedaan door onze speciaal opgeleide medewerkers op een van onze locaties. Het afname materiaal wordt vervolgens geanalyseerd in het laboratorium van Saltro. Ons laboratorium is ISO15189 (M037) gecertificeerd en heeft meer dan 65 jaar ervaring in laboratorium diagnostiek. Bovendien is ons laboratorium geaccrediteerd door het RIVM voor het doen van corona tests.


Bestellen van je coronatest

Je bestelt een test via de site van Saltro Directlab. Plaats een test in je winkelmandje. Na het invullen en controleren van al je gegevens, betaal je heel eenvoudig via Ideal of Credit Card. Daarna ontvang je een email met je orderbevestiging. In deze email staan ook de instructies hoe een afspraak voor een afname gemaakt kan worden.

Omdat de uitslagen van Saltro Directlab testen op basis van BSN worden verwerkt, moet voor elke persoon binnen het gezin de test apart worden aangeschaft met de NAW gegevens, geboortedatum, geslacht en BSN van de betreffende persoon. Je doet voor ieder lid van je gezin dus een aparte bestelling.

LET OP: je BSN is dus ook nodig om jouw uitslag in te zien in ons Directlab Uitslagenportaal

Ja, kinderen volgen dezelfde testprocedure zoals dat ook bij volwassenen gebeurt.

Nee, een corona test bij Saltro Directlab is niet gratis. Daarvoor krijg je een betrouwbare laboratoriumtest, zonder wachttijd, voorzien van een uitslag met duidelijke uitleg in een beveiligd Uitslagenportaal. Bovendien kun je de uitslag (in pdf) gebruiken als Non-Covid verklaring als je op reis gaat.

Voor een Corona test bij Saltro Directlab wordt geen test-pakketje bij je bezorgd. Je ontvangt van ons wel een email met een orderbevestiging en met instructies hoe een afname voor een Covid-19 test ingepland kan worden.

Als je de email niet ontvangt, kijk dan in je spam-box/ongewenste email.

Als je de bevestigingsemail niet ontvangt, kijk dan eerst in je spam-box/ongewenste email. Mocht je hem daar ook niet ontvangen hebben, neem dan contact op met Service & Support. De afdeling Service & Support is op werkdagen bereikbaar tussen 08.30 uur en 17.00 uur


Afname van je test

Om te weten of er nog plek is om je te laten testen, bel je op werkdagen van 09.00-17.00 uur met ons speciale Corona Callcenter: telefoon 030-200 64 34.

Let op: een afspraak kan alleen ingepland worden nadat een bestelling online is geplaatst. Reserveren is niet mogelijk.

Zodra de test online via Saltro Directlab is aangekocht en betaald ontvang je een orderbevestigingsemail met daarin ook het telefoonnummer van het speciale Corona Call center. Met hen bel je om een afspraak in te plannen. Ter verificatie zullen ze je vragen naar het ordernummer van je test aankoop.

Let op: afname voor een corona PCR-test gebeurd alleen op afspraak op werkdagen van 18.00-19.30 uur

Wij doen het uitstrijkje uit uw neus en keel. Dat doen wij op een van onze afname locaties. Voor het maken van een afspraak op een van onze locaties neem je contact op met ons speciale Corona Call center.

Het telefoonnummer van het Corona Callcenter ontvang je in de orderbevestigingsemail.

Over het algemeen neemt een coronatest niet meer dan 10 minuten in beslag.

Let op: afname voor een corona PCR-test gebeurd alleen op afspraak op werkdagen van 18.00-19.30 uur op onze locatie Gezondheidslab. Hiervoor ontvang in je orderbevestigingsemail meer informatie

Momenteel kun je daarvoor – na het maken van een afspraak - terecht bij het Gezondheidslab, Beneluxlaan 928, 3526 KJ Utrecht. Komende periode zullen wij meer locaties openen.

Let op: afname voor een corona PCR-test gebeurd alleen op afspraak op werkdagen van 18.00-19.30 uur.

Wij werken alleen op afspraak. Hierdoor voorkomen wij dat er wachtrijen ontstaan en het besmettingsgevaar zo laag mogelijk blijft. Verder hebben wij op de locatie maatregelen genomen ter bescherming van jou, je familieleden, andere personen en natuurlijk onze medewerkers.


Uitslag van je test

Je kunt je uitslag inzien in het Uitslagenportaal van Saltro Directlab


Om de veiligheid van je uitslag te garanderen, log je in met je DigiD en sms verificatie.


Heb je geen DigiD? Dan kan je die via deze link aanvragen. Als je geen sms verificatie hebt, dan kan je hier je telefoonnummer koppelen aan je DigiD. Houd er rekening mee dat dit ongeveer 5 dagen kost. Vraag ook een sms verificatie dus direct aan als je een Directlab test koopt.

De uitslag van jouw corona test is 24-48 uur na afname zichtbaar in het Uitslagenportaal van Saltro Directlab. In zeer zeldzame gevallen kan het iets langer duren. Wij adviseren om de test zo vroeg mogelijk in te plannen. Hou hierbij rekening met de eisen van de vliegmaatschappij en het land van bestemming.

De uitslag is 24-48 uur na afname zichtbaar. U ontvangt daarover geen speciaal bericht, maar kunt dit snel controleren door in te loggen in het Saltro Directlab Uitslagenportaal.

De uitslag van de test is als PDF te downloaden en daarmee bruikbaar als Non-Covid verklaring dat je geen corona infectie hebt. Houdt hierbij zelf rekening met de vereisten van de luchtvaartmaatschappij en het land van bestemming.

Op onze verklaring staat de naam van Saltro Directlab, jouw naam, geboortedatum, BSN, datum van de test en de test uitslag.

Vanaf 19 augustus kunt u zelf in ons Uitslagenportaal uw paspoortnummer toevoegen aan de uitslag. Dit is een vereiste in bepaalde landen.

De uitslag van de test wordt zowel in het Nederlands als in het Engels getoond.

Saltro en Saltro Directlab spannen zich er voor in dat er uitslag is binnen de aangegeven tijdsduur. Ondanks deze zorg en aandacht, moeten wij je er op wijzen dat, zoals in alle laboratoria, er altijd een kleine kans bestaat dat er geen uitslag is binnen de aangegeven tijdsduur. Dit kan onder meer ontstaan door onvoorziene factoren in het monster of een tijdelijk disfunctioneren van de apparatuur waar Saltro geen controle op heeft.

Belangrijk: Saltro en Saltro Directlab aanvaarden in die gevallen geen aansprakelijkheid voor geleden schade waaronder, maar niet beperkt tot, het niet kunnen boarden van een vliegtuig, het niet kunnen deelnemen aan een reis, etc. Om je risico te beperken adviseren wij je de test zo vroeg mogelijk in te plannen zodat tijdig opnieuw getest kan worden.

Als de test positief is betekent dit dat je COVID-19 hebt. Jouw testuitslag zal dan gedeeld worden met de GGD. Zij nemen contact met je op voor een bronnen en contact onderzoek.

De GGD informeert je ook over de isolatie. Isolatie kan thuis zijn (thuisisolatie). Mensen die ziek zijn en behandeld worden in een ziekenhuis, gaan in het ziekenhuis in isolatie.

Als uit de test blijkt dat je wel COVID-19 hebt, blijven ook huisgenoten zonder klachten thuis. Ook personen die werken in de vitale sector of met een cruciaal beroepen blijven thuis. Voor deze groepen kan een uitzondering gemaakt worden in overleg met de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst en de bedrijfsarts en alleen als zij geen klachten hebben. Meer informatie over de leefregels thuis en wat je moet doen als je COVID-19 hebt, vindt je hier op de site van het RIVM.

Vanaf 19 augustus kunt u zelf in ons Uitslagenportaal uw paspoortnummer toevoegen aan de uitslag. Dit is een vereiste in bepaalde landen.


De uitslag van de test wordt zowel in het Nederlands als in het Engels getoond.


Overige

Om te weten of er nog plek is om je te laten testen, bel je op werkdagen van 09.00-17.00 uur met ons speciale Corona Callcenter: telefoon 030-200 64 34. Let op: een afspraak kan alleen ingepland worden nadat een bestelling online is geplaatst. Reserveren is niet mogelijk.

De afdeling Service & Support is op werkdagen bereikbaar tussen 08.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 030 236 11 22 of per email saltrodirectlab@saltro.nl

Wij bieden ook meerdere tests aan voor Preventie (chronische ziekten), Soa en tests om gebruik van drugs aan te tonen en uit te sluiten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid. Klik hier voor het totale overzicht van de testen die wij aanbieden.

Meer informatie vindt je op de site van het RIVM.