Blog - Directlab Online

Blog

Directlab Online helpt je inzicht te krijgen in je gezondheid. En we houden je graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes, ontwikkelingen en achtergronden over testen, gezondheid en lifestyle. In onze blogs geven deskundigen op het gebied van gezondheid tips voor jouw gezondheid.

Alles rondom Corona

Hoe voorkom je het? Hoe weet je of je het hebt? En wat doe je om weer fit te worden als je Corona hebt gehad?

Tips en adviezen door onze experts:
Dr. Maaike de Vries
(gezondheidswetenschapper)
Pascale Schure
(huisarts)

lees verder

Gezonder leven, vijf tips voor elke dag

Hoe is het met je goede voornemens? Tijdens de feestdagen nam je je misschien voor dat dit het jaar zou worden om gezonder te eten, minder te drinken en echt op tijd naar bed te gaan. Het klonk als een goed idee; meer sporten, minder stress en stoppen met roken.

De praktijk leert dat het veel mensen niet lukt hun goede voornemens vol te houden. Niets menselijker dan dat, maar ook een beetje jammer. Omdat gezonde voornemens behalve loze beloften ook een heel krachtig medicijn kunnen zijn. Je kunt je namelijk gezonder en gelukkiger leven. En het mooie is, je kunt elke dag beginnen. Doe het gewoon en zet door, het hele jaar lang. We helpen je op weg met een paar tips.

lees verder

Slank en heerlijk de kerst door

De feestdagen komen eraan. Supergezellig. Met de mensen die je lief zijn rond de boom, lekker eten en drinken. Wijntje hier, kerstkrans daar. Lamsvlees en ijstaart en die laatste oliebol laat je toch niet liggen? Deze gezelligheid heeft een prijs. Vraag het maar aan Rob. Met kerst en Oud en Nieuw komt hij steevast een paar kilo aan. Vaste prik. En in het nieuwe jaar doet hij de grootste moeite om ze weer kwijt te raken. Kan het ook anders, vraagt hij zich af? De volgende tips zijn voor jou en voor Rob.

lees verder