Chlamydia-test voor man en vrouw - www.directlabonline.nl - Saltro

Chlamydia testen

Wat testen we?

Heb je onveilig seksueel contact gehad? Met de chlamydia-test van Directlab test je of je een chlamydia-infectie hebt opgelopen.

Bij onveilige seks kunnen je plasbuis, anus, keel of baarmoedermond besmet raken met de bacterie die chlamydia veroorzaakt.

Je kunt chlamydia hebben zonder er iets van te merken. Veel voorkomende klachten zijn pijn bij het plassen, afscheiding of bloedverlies. Vrouwen hebben andere klachten dan mannen.

Wanneer kun je het beste testen?

Een chlamydia-test geeft pas een betrouwbare uitslag wanneer deze wordt uitgevoerd drie weken na onveilig seksueel contact.

Wat is de inhoud van het testpakket?

Afhankelijk van je geslacht en/of de soort chlamydia test die je besteld, bestaat het testpakket uit een Colli-pee apparaat om urine op te vangen of een wattenstok voor een swab. Verder vind je in het pakket een blister, een safety bag, een laboratoriumformulier, sticker met persoonsgegevens en een retourenvelop.

Welke tests hebben wij?

Hoe voer ik het onderzoek uit?

Mannen hebben voor de test ochtendurine nodig. Dit is de zogenoemde eerste straal urine. Bekijk de instructie urinemonster hoe je dat gemakkelijk doet. Na afname stuur je de test veilig via de post naar ons laboratorium .

Vrouwen hebben voor de test een vaginale swab nodig. Deze neem je af met een steriel instrument dat lijkt op een wattenstokje. Bekijk hier de instructie vaginaal monster hoe je dat gemakkelijk doet. Na afname stuur je de test veilig via de post naar ons laboratorium.

Een anale of orale test wordt ook door middel van een swab gedaan. Dus met een steriel instrument dat op een wattenstokje lijkt. Bekijk hier de instructies daarvoor. Na afname stuur je de test veilig via de post naar ons laboratorium.

Hoe en wanneer krijg ik mijn testuitslag?

Nadat je testmateriaal bij ons is ontvangen, staat je uitslag over het algemeen binnen 3 werkdagen klaar in het beveiligde Uitslagenportaal. Hou hierbij dus rekening met de verzendtijd naar ons laboratorium.

Log in met je DigiD met sms-verificatie en check je uitslag. Als je wilt, kan je de uitslag uitprinten en meenemen naar de huisarts.

Vanwege de inlogmethode met DigiD voor het uitslagenportaal kan je alleen testen kopen voor eigen gebruik. Om die reden kan je maximaal 1 test kopen per bestelling kopen.

Wil je meer weten over seksueel overdraagbare aandoeningen?

Wil je meer informatie over soa’s, zoals klachten, hoe je geïnfecteerd kunt worden, risicofactoren en veilig vrijen? Kijk dan bij Veelgestelde vragen soa-tests.