Chlamydia-testen - Directlab Online

CHLAMYDIA TESTEN

EEN BETROUWBARE CHLAMYDIA-TEST VOOR MANNEN EN VROUWEN SNEL IN HUIS

Chlamydia is de meest voorkomende soa in Nederland. Jongeren tot 25 jaar lopen het meeste risico. Een chlamydia-infectie geeft vaak geen of weinig klachten. Chlamydia is goed te behandelen. Een onbehandelde chlamydia kan ernstige gevolgen hebben.

Heb je onveilig seksueel contact gehad? Met de chlamydia-test van Directlab Online test je of je een chlamydia-infectie hebt opgelopen. Onze soa-testen zijn dezelfde als huisartsen gebruiken, maar dan gewoon thuis. Bestel nu je Chlamydia-test online.

Directlab Online voorziet jouw uitslag bovendien van duidelijke uitleg en een helder advies in het Uitslagenportaa.

Betrouwbaar, snel, gemakkelijk.

Zo werkt Directlab Online

meer weten
 • Kies je test en bestel
 • Ontvang je test discreet thuis
 • Volg de instructies
 • Stuur de test op
 • Check je uitslag online

Kies

SOA

Chlamydia-test voor de man

Man

Test makkelijk en snel of je chlamydia hebt. Deze chlamydia-test is geschikt voor mannen. De afname van het urinemonster voer je zelf...

€ 34,95
medisch

Chlamydia-test voor de vrouw

Vrouw

Test makkelijk en snel of je chlamydia hebt. Deze chlamydia-test is geschikt voor vrouwen. De afname van het vaginale monster voer je...

€ 34,95
medisch

Chlamydia-test anaal

Man Vrouw

Test makkelijk en snel of je chlamydia hebt. Deze chlamydia test is geschikt bij een mogelijke anale besmetting. De afname van het anale...

€ 34,95
medisch

Chlamydia- & Gonorroe-test voor de man

Man

Test makkelijk en snel of je chlamydia en/of gonorroe hebt. Deze chlamydia & gonorroe-test is geschikt voor mannen. De afname van het...

€ 44,95
medisch

Chlamydia- & Gonorroe-test voor de vrouw

Vrouw

Test makkelijk en snel of je chlamydia en/of gonorroe hebt. Deze chlamydia & gonorroe-test is geschikt voor vrouwen. De afname van het...

€ 44,95
medisch

Chlamydia- & Gonorroe-test anaal

Man Vrouw

Test makkelijk en snel of je chlamydia en/of gonorroe hebt. Deze chlamydia & gonorroe-test is geschikt bij een mogelijke anale besmetting. De afname van het anale monster voer je zelf veilig en makkelijk uit.

€ 44,95
medisch

Chlamydia- & Gonorroe-test oraal

Man Vrouw

Test makkelijk en snel of je chlamydia en/of gonorroe hebt. Deze chlamydia & gonorroe-test is geschikt bij een mogelijke orale besmetting. De afname van het orale monster voer je zelf veilig en makkelijk uit.

€ 44,95
medisch

Hiv-, Hepatitis B- & Syfilis-test

Man Vrouw

Test makkelijk en snel of je hiv, hepatitis B of syfilis hebt. Voor deze test wordt er een bloedmonster uit uw arm genomen. U regelt...

€ 79,95
medisch

Hiv & syfilis-test

Man Vrouw

Test makkelijk en snel of je hiv of syfilis hebt. Voor deze test wordt er een bloedmonster uit uw arm genomen. U regelt dit op een van de...

€ 64,95
medisch

Hiv-test

Man Vrouw

Test makkelijk en snel of je hiv hebt. Voor deze test wordt er een bloedmonster uit je arm genomen. Je regelt dit op een van de...

€ 57,50
medisch

Syfilis-test

Man Vrouw

Test makkelijk en snel of je syfilis hebt. Voor deze test wordt er een bloedmonster uit uw arm genomen. U regelt dit op een van de...

€ 49,95
medisch

Hepatitis-B-test

Man Vrouw

Test makkelijk en snel of je hepatitis B hebt. Voor deze test wordt er een bloedmonster uit uw arm genomen. U regelt dit op een van de.

€ 54,95
medisch

Geen resultaten

WANNEER KUN JE HET BESTE TESTEN?

Een chlamydia-test geeft pas een betrouwbare uitslag wanneer deze wordt uitgevoerd drie weken na onveilig seksueel contact.

WAT IS DE INHOUD VAN HET CHLAMYDIA-TESTPAKKET

Afhankelijk van je geslacht en/of de soort chlamydia-test die je bestelt, bestaat het testpakket uit een Colli-pee apparaat om urine op te vangen of een wattenstok voor een swab. Verder vind je in het pakket een blister, een safety bag, een laboratoriumformulier, sticker met persoonsgegevens en een retourenvelop.

HOE VOER IK HET ONDERZOEK UIT?

Mannen hebben voor de chlamydia-test ochtendurine nodig. Dit is de zogenoemde eerste straal urine. Bekijk de instructie urinemonster hoe je dat gemakkelijk doet. Na afname stuur je de test veilig via de post naar ons laboratorium.

Vrouwen hebben voor de chlamydia-test een vaginale swab nodig. Deze neem je af met een steriel instrument dat lijkt op een wattenstokje. Bekijk hier de instructie vaginaal monster hoe je dat gemakkelijk doet. Na afname stuur je de test veilig via de post naar ons laboratorium.

Een anale of orale chlamydia-test wordt ook door middel van een swab gedaan. Dus met een steriel instrument dat op een wattenstokje lijkt. Bekijk hier de instructie voor de anale swab en hier de instructie voor de orale swab. Na afname stuur je de test veilig via de post naar ons laboratorium.

SYMPTOMEN BIJ MANNEN

 • Pijn of branderig gevoel bij het plassen.

 • Afscheiding uit de plasbuis, vooral 's morgens.

 • Pijn in de balzak.

 • Irritatie of jeuk bij de anus, (bloederige) afscheiding bij de ontlasting en diarree.

 • Let op: Chlamydia geeft niet altijd (meteen) klachten. Iemand met chlamydia kan de infectie ondertussen wel doorgeven. Een soa-test toont aan of je chlamydia hebt.

SYMPTOMEN BIJ VROUWEN

 • Pijn of branderig gevoel bij het plassen.

 • Pijn en bloedverlies tijdens en na het vrijen.

 • Bloedverlies tussen twee menstruaties.

 • Meer of veranderde vaginale afscheiding.

 • Hevige pijn in de onderbuik, met of zonder koorts.

 • Ontsteking bekkengebied met koorts.

 • Irritatie of jeuk bij de anus, (bloederige) afscheiding bij de ontlasting en diarree.

 • Let op: Chlamydia geeft niet altijd (meteen) klachten. Iemand met chlamydia kan de infectie ondertussen wel doorgeven. Een soa-test toont aan of je chlamydia hebt

HOE EN WANNEER KRIJG IK MIJN TESTUITSLAG?

Nadat je testmateriaal bij ons is ontvangen, staat je uitslag over het algemeen binnen 3 werkdagen klaar in het beveiligde Uitslagenportaal. Hou hierbij dus rekening met de verzendtijd naar ons laboratorium.

Log in met je DigiD met sms-verificatie en check je uitslag. Als je wilt, kan je de uitslag uitprinten en meenemen naar de huisarts.

Vanwege de inlogmethode met DigiD voor het uitslagenportaal kan je alleen testen kopen voor eigen gebruik. Om die reden kan je maximaal 1 test kopen per bestelling kopen.

PARTNERWAARSCHUWING

Als je een infectie hebt, dan is de kans groot dat je (ex-)sekspartner(s) ook een soa hebben. Waarschuw daarom je (ex-)sekspartner(s). Zij kunnen zich dan snel laten testen en behandelen. Het is belangrijk dat jij je (ex)sekspartner(s) van de afgelopen zes maanden op de hoogte stelt. Met de partnerwaarschuwing van Directlab Online kan je volledig anoniem een e-mail versturen. De link naar de partnerwaarschuwing vind je in de bestelbevestiging van je test die je per email ontvangt na je aankoop.

WETEN WELKE SOA TEST VOOR JOU IS? DOE DAN DE TESTWIJZER

Welke soa test zinvol of geschikt is voor jou, is afhankelijk van het risico dat je hebt gelopen en hoe lang geleden je onveilige seks hebt gehad. Heb je korter dan drie weken geleden onveilig seksueel contact gehad, dan is het nog te vroeg om te testen.

Om te weten welke test jij moet doen, kun je de vragen in de testwijzer hieronder invullen. Je krijgt dan een testadvies op maat. Met het testadvies van Directlab weet je zeker dat je alleen testen doet waar je wat aan hebt.

Start de testwijzer

WIL JE MEER WETEN OVER SOA’S?

Wil je meer informatie over soa’s, zoals klachten, hoe je geïnfecteerd kunt raken, risicofactoren en veilig vrijen?

Meest gestelde vragen