Gezondheidstest Thuis

Voor deze Gezondheidstest hoef je de deur niet meer uit! Met onze nieuw ontwikkelde methode neem je zelf pijnloos(!) je eigen bloed thuis af. Je gezondheid controleren is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Bij Directlab Online vinden we gezondheid het belangrijkste wat er is. Daarom geloven we dat het gemakkelijk moet zijn te testen hoe gezond je bent, zonder gedoe. Om dat mogelijk te maken gebruiken we een handig apparaatje dat met één druk op de knop zelf jouw bloed verzamelt, zonder pijn! Veilig en uit te voeren waar jij maar wilt.

We hebben veel onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid van deze nieuwe methode om ervoor te zorgen dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van de test. We zijn blij dat jij nu controle over je eigen gezondheid hebt, zoals dat hoort.

Bekijk onze video om te zien hoe gemakkelijk je zelf je bloed afneemt:


Wil je liever dat een van onze medewerkers bloed bij je afneemt? Bestel dan deze Gezondheidstest.

man vrouw hartEnVaatziekten diabetesType2 nieren cholesterol
medisch
Aantal parameters
8
Monster genomen
bloed, urine
Werkdagen tot uitslag
3
€ 79,95

WIJ TESTEN OP:

De Gezondheidstest Thuis van Directlab Online test op het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en schade aan je nieren.

Alle parameters
  • Totaal cholesterol
  • HDL-cholesterol
  • LDL-cholesterol
  • Totaal cholesterol/HDL-cholesterol ratio
  • Triglyceride
  • HbA1c
  • Kreatinine
  • Albumine/kreatinine ratio (urine)

Directlabonline

TEST PARAMETERS

Totaal Cholesterol
Voor totaal cholesterol is de gewenste waarde lager dan 5,0 mmol/l. Als de waarde boven de 8 mmol/l komt is deze sterk verhoogd.

HDL-Cholesterol
Het HDL-cholesterol is het goede cholesterol. Het helpt bij het opruimen van het cholesterol uit het bloed. Er is geen streefwaarde. Maar een waarde hoger dan 1,0 mmol/l bij mannen en hoger dan 1,2 mmol/l bij vrouwen geeft mogelijk een lager risico op hart- en vaatziekten.

LDL-Cholesterol
LDL-cholesterol is het slechte cholesterol. Hoe lager dit is, hoe beter. De streefwaardes verschillen per persoon. Dit heeft te maken met je risico op hart- en vaatziekten. Een LDL-cholesterol onder de 3,0 mmol/l is over het algemeen goed.

Totaal cholesterol/HDL-cholesterol ratio
Een hele geschikte bloedtest om het risico op hart- en vaatziekten in te schatten is de totaal cholesterol-HDL-cholesterolratio. In deze bepaling wordt gekeken hoe het totale cholesterol in je bloed zich verhoudt tot het goede HDL-cholesterol. Om helemaal een overzicht in je cholesterol te hebben spelen ook de LDL cholesterol en triglyceriden een rol in deze hart- en vaatziekten. De combinatie van de cholesterol ratio, LDL, bloeddruk, rookstatus en leeftijd geeft aan wat je risico is op hart- en vaatziekten.

Triglyceriden
Ook voor het triglyceridengehalte geldt geen streefwaarde. Een waarde lager dan 1,7 mmol/l wijst op een lager risico op hart- en vaatziekten.

HbA1c
Het HbA1c-gehalte in je bloed is een soort gemiddelde van de bloedsuikerspiegel in de voorafgaande weken. De afkorting staat voor Hemoglobine A1c. Dat zijn versuikerde cellen van de rode bloedkleurstof.

Kreatinine
Kreatinine is een afbraakproduct van de spieren in ons lichaam. De stof wordt via de nieren uit ons lichaam verwijderd. De hoeveelheid kreatinine in het bloed is afhankelijk van de nierfunctie, maar ook van de hoeveelheid spieren. Bij mannen is het kreatinine dan ook hoger dan bij vrouwen.

Albumine/Kreatinine-ratio t.b.v. nierfunctie
De geschatte nierfunctie wordt uitgedrukt in eGFR. Dit geeft aan met welke snelheid de nieren het bloed filteren op afvalstoffen. De nierfunctie wordt ingedeeld in verschillende stadia:

BETROUWBAARHEID GEZONDHEIDSTEST THUIS

Directlab Online gebruikt dezelfde testen als je huisarts. Vergeleken met thuistesten (waarbij je de uitslag zelf afleest) zijn onze laboratoriumtesten veel betrouwbaarder. Directlab Online is een initiatief van Unilabs en alle analyses vinden plaats in onze eigen laboratoria, die ISO geaccrediteerd zijn en voldoen aan alle kwaliteitseisen. Onze specialisten beoordelen de testresultaten. De testen van Directlab Online zijn dus zeer betrouwbaar.

INHOUD VAN DE GEZONDHEIDSTEST THUIS

In het testpakket vind je alles dat nodig is om de test uit te voeren. Voor de Gezondheids-test gaat het daarbij om twee onderzoeken.

Bloedonderzoek
Je ontvangt een duidelijke instructie en het bloedafname apparaatje met alle benodigdheden om de test uit te voeren.

Urineonderzoek
In het pakket vind je een duidelijke instructie, buis met groene dop, Colli-Pee apparaat om urine op te vangen, absorptiematje, plastic beschermhoes voor de buis, rigid safetybag en retourenvelop voor het transport naar het laboratorium.

INSTRUCTIES

Voor deze gezondheidstest hebben we een beetje urine en bloed nodig.

Urineonderzoek: voor deze albumine/kreatinine ratio test is ochtendurine nodig. De urine verzamel je zelf en lever je op dezelfde dag in met het bloedbuisje. Alle benodigde materialen, inclusief een duidelijke instructie hoe je urine afneemt, zitten in het testpakket.

Bloedonderzoek: je eigen bloed neem je gemakkelijk en pijnloos af met een apparaatje zonder dat je de deur uit hoeft.

Bekijk onze video hier.

Bekijk hier ook de veelgestelde vragen.

DE UITSLAG

Nadat je testmateriaal bij ons is ontvangen, staat de uitslag van jouw onderzoek over het algemeen binnen 3 werkdagen klaar in het beveiligde Uitslagenportaal. Hou hierbij rekening met de verzendtijd naar ons laboratorium.

Bij het Uitslagenportaal log je in met DigiD met sms-verificatie. Als je wilt, kan je de uitslag uitprinten en meenemen naar de huisarts.

Vanwege de inlogmethode met DigiD voor het Uitslagenportaal kan je alleen testen kopen voor eigen gebruik. Om die reden kan je maximaal 1 Gezondheidstest per bestelling kopen.

Directlabonline