Cholesterol -test - Directlab Online

Cholesterol-test

Als je cholesterol jarenlang te hoog is, kan het in de wand van je bloedvaten ophopen. Je bloedvaten worden daardoor nauwer. Ze kunnen dan dicht gaan zitten. Dit kan problemen geven met je hart en bloedvaten. Bijvoorbeeld angina pectoris (pijn op de borst), nierschade, een hartinfact of een beroerte.

Met de Cholesterol-test van Directlab Online check je je cholesterol. Het geeft je meer inzicht in je gezondheid en je risico op hart- en vaatziekten. Voor dit pakket is een bloedmonster nodig. Het bloedmonster dat uit je arm genomen wordt, regel je op een van onze afnamelocaties.

man vrouw hartEnVaatziekten cholesterol
medisch
Aantal parameters
5
Monster genomen
bloed
Werkdagen tot uitslag
3
€ 59,95

WIJ TESTEN OP:

Verschillende soorten cholesterol. Als je cholesterol jarenlang te hoog is, kan het in de wand van je bloedvaten ophopen. Je bloedvaten worden daardoor nauwer. Ze kunnen dan dicht gaan zitten. Dit kan problemen geven met je hart en bloedvaten.

Alle parameters
  • Totaal cholesterol
  • HDL-cholesterol
  • LDL-cholesterol
  • Totaal cholesterol/HDL-cholesterol ratio
  • Triglyceride
Directlabonline

TEST PARAMETERS

Totaal Cholesterol
Voor totaal cholesterol is de gewenste waarde lager dan 5,0 mmol/l. Als de waarde boven de 8 mmol/l komt is deze sterk verhoogd.

HDL-Cholesterol
Het HDL-cholesterol is het goede cholesterol. Het helpt bij het opruimen van het cholesterol uit het bloed. Er is geen streefwaarde. Maar een waarde hoger dan 1,0 mmol/l bij mannen en hoger dan 1,2 mmol/l bij vrouwen geeft mogelijk een lager risico op hart- en vaatziekten.

LDL-Cholesterol
LDL-cholesterol is het slechte cholesterol. Hoe lager dit is, hoe beter. De streefwaardes verschillen per persoon. Dit heeft te maken met je risico op hart- en vaatziekten. Een LDL-cholesterol onder de 3,0 mmol/l is over het algemeen goed.

Triglyceriden
Ook voor het triglyceridengehalte geldt geen streefwaarde. Een waarde lager dan 1,7 mmol/l wijst op een lager risico op hart- en vaatziekten.

BETROUWBAARHEID

Directlab Online gebruikt dezelfde testen als je huisarts. Vergeleken met thuistesten (waarbij je de uitslag zelf afleest) zijn onze laboratoriumtesten veel betrouwbaarder. Directlab Online is een initiatief van Unilabs en alle analyses vinden plaats in onze eigen laboratoria, die ISO geaccrediteerd zijn en voldoen aan alle kwaliteitseisen. Onze specialisten beoordelen de testresultaten. De testen van Directlab Online zijn dus zeer betrouwbaar.

INHOUD VAN HET CHOLESTEROL-TESTPAKKET

In het testpakket vind je alles dat nodig is om de test uit te voeren. Voor de cholesterol-test gaat het daarbij om bloedonderzoek. In het pakket vind je een duidelijke instructie, bloedbuisje(s), laboratoriumformulier en sticker met persoonsgegevens om bloed te laten afnemen op een afnamelocatie.

INSTRUCTIES

Voor deze cholesterol-test wordt er een bloedmonster uit je arm genomen. Je kunt dit laten doen op een van de afnamelocaties. In de instructie bloedafname wordt stap voor stap beschreven hoe je de afname zelf regelt.

Let op: voor bloedafname kun je alleen op de geopende locaties van Directlab Online terecht wanneer je een afspraak hebt gemaakt.

DE UITSLAG

Nadat je testmateriaal bij ons is ontvangen, staat je uitslag over het algemeen binnen 3 werkdagen klaar in het beveiligde Uitslagenportaal. Hou hierbij dus rekening met de verzendtijd naar ons laboratorium. Log in met je DigiD met sms-verificatie en check je uitslag. Als je wilt, kan je de uitslag uitprinten en meenemen naar de huisarts.

Vanwege de inlogmethode met DigiD voor het uitslagenportaal kan je alleen testen kopen voor eigen gebruik. Om die reden kan je maximaal 1 Cholesterol-test per bestelling kopen.

Directlabonline