Preventie-test - Directlab Online

Preventie-test

De Preventie-test van Directlab Online geeft je meer inzicht in je gezondheid en risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en schade aan je nieren.

Voor dit pakket zijn twee soorten monsters nodig: urine en bloed. De afname van het urinemonster voer je zelf veilig en makkelijk thuis uit. Het bloedmonster dat uit je arm genomen wordt, regel je op een van onze afnamelocaties.

man vrouw hartEnVaatziekten nieren cholesterol
medisch
Aantal parameters
7
Monster genomen
bloed, urine
Werkdagen tot uitslag
3
€ 79,95

WIJ TESTEN OP:

De Preventie-test van Directlab Online test op het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en schade aan je nieren.

Alle parameters
 • Totaal cholesterol
 • HDL-cholesterol
 • LDL-cholesterol
 • Totaal cholesterol/HDL-cholesterol ratio
 • Triglyceride
 • Nuchtere glucose (bloedsuiker)
 • Albumine/kreatinine ratio

Directlabonline

TEST PARAMETERS

Totaal Cholesterol
Voor totaal cholesterol is de gewenste waarde lager dan 5,0 mmol/l. Als de waarde boven de 8 mmol/l komt is deze sterk verhoogd.

HDL-Cholesterol
Het HDL-cholesterol is het goede cholesterol. Het helpt bij het opruimen van het cholesterol uit het bloed. Er is geen streefwaarde. Maar een waarde hoger dan 1,0 mmol/l bij mannen en hoger dan 1,2 mmol/l bij vrouwen geeft mogelijk een lager risico op hart- en vaatziekten.

LDL-Cholesterol
LDL-cholesterol is het slechte cholesterol. Hoe lager dit is, hoe beter. De streefwaardes verschillen per persoon. Dit heeft te maken met je risico op hart- en vaatziekten. Een LDL-cholesterol onder de 3,0 mmol/l is over het algemeen goed.

Triglyceriden
Ook voor het triglyceridengehalte geldt geen streefwaarde. Een waarde lager dan 1,7 mmol/l wijst op een lager risico op hart- en vaatziekten.

Glucose
De nuchtere glucose waarde geeft aan of je risico loopt op het krijgen van diabetes of misschien al diabetes hebt. Bij een nuchtere waarde onder de 6,1 mmol/l heb je geen diabetes. Met een waarde tussen 6,1 en 6,9 zit je in de voorfase van diabetes. Een waarde boven de 6,9 mmol/l geeft aan dat je mogelijk diabetes hebt.

Albumine/Kreatinine-ratio t.b.v. nierfunctie
De geschatte nierfunctie wordt uitgedrukt in eGFR. Dit geeft aan met welke snelheid de nieren het bloed filteren op afvalstoffen. De nierfunctie wordt ingedeeld in verschillende stadia:

eGFR: meer dan 90 normale of hoge nierfunctie

eGFR: 60 - 89 mild afgenomen nierfunctie

eGFR: 45 - 59 mild tot matig afgenomen nierfunctie

eGFR: 30 - 44 matig tot ernstig afgenomen nierfunctie

eGFR: 15 -29 ernstig afgenomen nierfunctie

eGFR: minder dan 15 nierfalen

BETROUWBAARHEID PREVENTIE-TEST

Directlab Online gebruikt dezelfde testen als je huisarts. Vergeleken met thuistesten (waarbij je de uitslag zelf afleest) zijn onze laboratoriumtesten veel betrouwbaarder. Directlab Online is een initiatief van Unilabs en alle analyses vinden plaats in onze eigen laboratoria, die ISO geaccrediteerd zijn en voldoen aan alle kwaliteitseisen. Onze specialisten beoordelen de testresultaten. De testen van Directlab Online zijn dus zeer betrouwbaar.

INHOUD VAN HET PREVENTIE-TESTPAKKET

In het testpakket vind je alles dat nodig is om de test uit te voeren. Voor de Preventie-test gaat het daarbij om twee onderzoeken:

 1. Urineonderzoek
  In het pakket vind je een duidelijke instructie, buis met groene dop, Colli-Pee apparaat om urine op te vangen, absorptiematje, plastic beschermhoes voor de buis, rigid safetybag en retourenvelop voor het transport naar het laboratorium.

 2. Bloedonderzoek
  In het pakket vind je een duidelijke instructie, bloedbuisje(s), laboratoriumformulier en sticker met persoonsgegevens om bloed te laten afnemen op een afnamelocatie.

INSTRUCTIES

Voor deze preventie-test zijn twee soorten monsters nodig: uit urine en uit bloed.

 1. Urineonderzoek: voor de albumine/kreatinine ratio test is ochtendurine nodig. De urine verzamel je zelf en lever je, op dezelfde dag, in tijdens de bloedafname. Alle benodigde materialen, inclusief een duidelijke instructie hoe je urine afneemt, zitten in het testpakket.

 2. Bloedonderzoek: voor deze test is een bloedmonster nodig. Je moet voor dit bloedmonster nuchter zijn, dat betekent dat je 8 uur voor de afname niets mag hebben gegeten of gedronken. Het bloedmonster wordt afgenomen op een afnamelocatie.


Let op: voor bloedafname en het inleveren van lichaamsmaterialen kun je alleen op de geopende locaties van Directlab Online terecht wanneer je een afspraak hebt gemaakt.

DE UITSLAG

Nadat je testmateriaal bij ons is ontvangen, staat je uitslag over het algemeen binnen 3 werkdagen klaar in het beveiligde Uitslagenportaal. Hou hierbij dus rekening met de verzendtijd naar ons laboratorium. Log in met je DigiD met sms-verificatie en check je uitslag. Als je wilt, kan je de uitslag uitprinten en meenemen naar de huisarts.

Vanwege de inlogmethode met DigiD voor het uitslagenportaal kan je alleen testen kopen voor eigen gebruik. Om die reden kan je maximaal 1 Preventie-test per bestelling kopen.

Directlabonline